Dolar 32,3122
Euro 35,0643
Altın 2.278,43
BİST 9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İBB Alo 188’i daha verimli hale getiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, pandemi döneminde artan ölüm sayıları ile çalışmalarını artırdı ve yakınlarını kaybeden vatandaşlar için yeni bir hizmeti hayata geçirecek.

İBB Alo 188’i daha verimli hale getiriyor
13 Mayıs 2021 11:34
348
A+
A-

Cenaze işleri ile ilgili ulusal bir hat olan Alo 188 Çağrı Merkezi, İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından İstanbul’da etkili bir şekilde kullanılabilir hale getirilecek.

İBB, yakınını kaybeden vatandaşların acısını yaşarken cenaze işlemleri ile panik halinde ne yapacağını bilmeden uğraşmasını önleyecek. Hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarının cenaze işlemlerini kolaylaştıracak çalışmaları devreye geçirecek. 

Sağlık Bakanlığından ölüm raporunun gelmesi ve Nüfus Müdürlüğünden vefat eden kişinin düşürülmesiyle yaşanan vefatları aynı anda görebilen İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı, kurulan çağrı merkezi ile ölüm raporunda yer alan irtibat numarasıyla müteveffanın yakınına ulaşacak.

İrtibat telefonundan cenaze yakınına ulaşıldığında mezar yeri, nakil gibi ihtiyaç duydukları bütün talepler alınacak ve hızlı bir şekilde cenaze işlemlerinden sonra defin sağlanacak.

Kurumlara gitmeden vatandaşların cenaze ile ilgili taleplerinin yaklaşık yüzde 80’i karşılanacak.

Çağrı merkezinde yer alacak kişiler psikolojik, sosyolojik, insani ilişkiler açısından özenle düşünülmüş 1.5 aylık eğitim ile göreve başlayacak.

İşimiz süreci kolaylaştırmak 

Mezarlıklar Daire Başkanı Ayhan Koç konuya dair şu açıklamaları yaptı:

“Hadis-i Şerif’te der ya, “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın.” Biz vatandaşa gidecek hizmeti kolaylaştırmak için bu sistemi kuruyoruz. Yaşanan vefat durumları çağrı merkezine kendiliğinden otomatik düşecek. Uyarı gelecek ve bu uyarıyla biz harekete geçeceğiz. Nakil için de çağrı merkezinden görevlendirme yapılacak. Hem şoföre hem de cenaze yakınına aralarında iletişim kurmak için bilgi paylaşımı olacak, cenaze sahibi araçla iletişime geçip nerede olduğunu, kaç dakikada gelebileceğini sorabilecek. Cenaze yakınlarından gelecek olan çağrılarda büyük bir hassasiyet göstermemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Çünkü karşımızdaki vatandaşlarımız yakınlarını kaybetmiş insanlar olacak. Bizler onların acılarını paylaşıyor olacağız ve acınız acımızdır düşüncesiyle hizmet edeceğiz. Çok kısa bir süre sonra 188’i hizmete alacağız. Vatandaşlar, 188 ile ilgili sadece cenaze değil, mezarlıklarla ilgili problem, sorun, istek her türlü talebi oraya iletebilirler.”

Haberegel.net ● Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.