Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Yeniden Refah’ın önemli isminden hükümete kritik uyarı: Ayasofya sadece camii olmalı!

Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Çankırı İl Başkanı Muhammed Fatih Müjdeci, hükümete kritik bir uyarıda bulundu!

Yeniden Refah’ın önemli isminden hükümete kritik uyarı: Ayasofya sadece camii olmalı!
14 Haziran 2020 01:20 | Son Güncellenme: 14 Haziran 2020 02:04
917
A+
A-

Çağ kapatıp çağ açan padişah, Fatih Sultan Mehmet Han’ın kılıç hakkı olan; cami olarak görevini sürdüren, yüzyıllar sonra müze statüsü verilerek cami vasfı kaldırılan Ayasofya için Haberegel.net ekibi olarak yeni bir kulis bilgisine ulaştık.

AYASOFYA: YARI CAMİ – YARI KİLİSE OLACAK!

Ayasofya üzerinden yıllardır siyaset yaparak gündemi belirleyen Ak Parti hükümeti, gündemine yeniden Ayasofya’yı aldı. Ayasofya camidir diyerek, tartışmaları yeniden alevlendiren Ak Parti’nin; Ayasofya için, cami ve kilise iç içe bir model üzerine çalıştığı bilgisi iddia edildi.

DİNLER ARASI DİYALOĞUN KALE PROJESİ: AYASOFYA!

Bu akıl almaz uygulamayı gerçekleştirme hedefinden şayet vazgeçilmezse, İstanbul, Ayasofya; dinler arası diyalog projesinin kalesi olacak ve bu proje böylece taçlandırılmış olacak. Ilımlı İslam ve Radikal İslam tanımlamalarıyla İslam’ı bölmeyi hedefleyen emperyal güçler ve bu güçlerin içerideki kuklaları ise hedeflerine ulaşmış olacak.

“AYASOFYA CAMİİ’DEN BAŞKA BİR ŞEY OLMAMALI!”

Müjdeci ise, resmi twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajı ile iktidarı uyardı. Müjdeci mesajında; “Fetö’nün Türkiye’de yarım bıraktığı dinlerarası diyaloğun zirvesine Ayasofya’yı koymak istiyorlar. Yarısı kilise yarısı camii olsun diyerek ılımlı İslâm adı altında ümmetin cihat ruhu bitirilmek isteniyor. Bu oyuna umarız iktidar gelmez. Ayasofya Camii‘den başka bir şey olmamalı!” cümlelerine yer verdi.

Umuyoruz ki fethin en büyük sembolü olan, Fatih Sultan Mehmet Han’ın kılıç hakkı olan ve vasiyetiyle de sabit olmakla beraber, ‘cami’ olan Ayasofya Camii’ni; kilise vasfıyla bezeyerek, tarihe gömülen Bizans’ın yeniden küllerinden doğmasına sebep olmazlar.

Kaynak: Haberegel.net ● Haber Merkezi

YORUMLAR

  1. Fahri dedi ki:

    Ayasofya cami’dir!!!

  2. Mert dedi ki:

    İbadete açılmalı diyerek senelerdir konuşulurdu fakat icraate de bir türlü geçilmezdi. Eğer bu bilgi doğruysa, bunu hiçbir müslüman kabul etmez, edemez!….. Ayasofya cami’dir!!