Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Koca, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi

Sağlık Bakanlığı’nda, Bakan olarak görevini halen sürdüren Fahrettin Koca, Türkiye’deki tıp fakültelerinin öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi.

Koca, tıp fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi
15 Aralık 2021 00:28 | Son Güncellenme: 15 Aralık 2021 00:29
1.121
A+
A-

Ankara’da düzenlenen toplantıda; öğrencilerin mezuniyet sonrası eğitim süreçleri, geleceğe dönük hedefleri, branş tercihleri, hekimlerin özlük hakları, şiddet ve malpraktis sorunları, sağlık çalışanlarının iş yükü, tıpta uzmanlık sınavı, devlet hizmet yükümlülüğü gibi konular masaya yatırıldı. Üç saat süren buluşmada, mevcut sorun ve taleplerini aktaran tıp fakültesi öğrencileri, çözüm önerilerini paylaştı.
 
Toplantının açılışında hastanın ve hekimin kendini karşılıklı güvende hissedeceği bir hizmet ortamı sağlamayı hedeflediklerini belirten Koca, tıp eğitiminin ardından fırsat eşitliği sağlanarak adil bir seçimle ve ülkenin ihtiyacına göre dengeli bir bıranşlaşmaya ihtiyaç olduğunun altını çizdi. “Hekimliğin meslek olarak yüceltilmesini, değerler noktasında layık olduğu algının her geçen gün güçlendirilmesini amaçlıyoruz” diyen Koca; malpraktis şiddet, yoğunluk, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gibi birçok sorunun varlığına işaret etti. Bunların sağlık çalışanlarıyla birlikte bir bütün halinde çözülmesi için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, “İleri ülkelerin gözdesi olan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın kıymetini biz de bilelim ve bilmek zorundayız” dedi.
 
Tıp fakültesi öğrencileri; kendilerine “Bu mesleği tercih etmiş olmasaydım diyen var mı?” sorusunu yönelten Koca’ya, tercihlerinden dolayı mutlu oldukları yanıtını verdiler.
 
“Sorun belli, çözümü de belli. Hep birlikte mücadele ederek bunları çözeceğiz. Tercih dâhil olmak üzere saygın bir hekimlik mesleği algısı her geçen gün güçlendirilmeli” diyen Koca, sonrasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sonunda aşı dışında bir şeyle gündem oldu!

Sürekli aşı güzellemeleri yapan ve neredeyse her twitini aşı olma çağrısıyla tamamlayan Koca, bu toplantıyla gündeme gelerek, uzun süredir ilk defa aşı olun çağrısı dışında bir konu ile gündeme gelmiş oldu.

Haberegel.net ● Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.