Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Erdoğan ve Bahçeli seçim tarihi için anlaştı

Cumhur İttifakı’nın ortakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim tartışmalarını “gereksiz” bularak seçim için 2023 üzerinde mutabık kaldı.

Erdoğan ve Bahçeli seçim tarihi için anlaştı
20 Haziran 2020 20:18
454
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, geçtiğimiz gün Beştepe’de bir araya geldi. Liderler arasındaki görüşme yaklaşık 50 dakika kadar sürdü ve ayrıca görüşmede sosyal mesafe kurallarına da dikkat edildi. Erdoğan ve Bahçeli tokalaşmadılar, poz verirken de aralarına 1.5 metrelik bir mesafe koydular.

Son olarak 27 Mayıs’taki Yassıada Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışında bir araya gelen iki lider, bu görüşmelerinde seçimlerin hangi tarihte gerçekleşeceği hususunda tarih belirlediler.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre, temmuz ayında gerçekleştirecek Meclis Başkanlığı seçimi için Erdoğan’a tam destek sunan Bahçeli, konuyla ilgili olarak “MHP aday çıkarmayacak, AK Parti’nin adayını destekleyecek. Takdir sizin” dedi.

İki lider aynı zamanda erken seçim tartışmalarını da ele aldı. Erken seçim tartışmalarını “gereksiz” bulduğunu belirten Cumhur İttifakı ortaklarının, seçim takvimi için 2023’ün üzerinde teyitleştiği bildirildi.

Haberegel.net ● Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.