Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İBB 130 bin aileye kurban kavurması ulaştıracak

İBB’nin Kurban Bağışı Kampanyası ile kesilen bin 178 büyük baş hayvanın eti kavurma yapıldı.

İBB 130 bin aileye kurban kavurması ulaştıracak
10 Ağustos 2020 00:06
428
A+
A-

İBB’nin Kurban Bağışı Kampanyası ile kesilen bin 178 büyük baş hayvanın eti kavurma yapıldı. Konserve yapılan etler, 21 günlük dinlenme süresine alındı. Hijyen kurallarına dikkat edilerek hazırlanan kavurmalar 130 bin aliye ulaştırılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Vakfı üzerinden hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileleri bir araya getirdiği Kurban Bağış Kampanyası sonrası kesilen kurbanların etleri, kavurma yapıldı. Dünyanın her yerinden 8 bin 246 hayırseverin iştirak ettiği kampanyada bin 178 büyük baş hayvan kesildi. 130 bin aileyi sevindirecek kampanya ile kesilen kurbanların etleri kavurma yapıldıktan sonra konservelere konuldu ve 21 günlük dinlendirmeye alındı.


PERİHAN YÜCEL: “KAMPANYADA SON AŞAMAYA GELDİK”

Kurban Bağış Kampanyası’nı düzenleyen İstanbul Vakfı’nın Genel Müdürü Perihan Yücel, kampanyanın üçüncü aşamasında olduklarını belirterek, “Etlerin kavurma yapılarak konserve edilmesi teslimden önceki son aşama” dedi.

Kadınların bu kampanyanın hayata geçirilmesinde büyük rol oynadığını kaydeden Yücel, “Sadece kadınlar yaptı bu işi. Erkekler çok az bir bölümündeler. Evin mutfağı gibiydi. Pişirme işlemi bitti. Bu işlemden önce, kesme, doğrama ve kıyma yapma işlemleri vardı. Etleri şişirildiler ve hepsini konserve haline getirildiler. Paketleniyorlar. 21 günlük dinlenme süresine bırakılacak. 21 günün sonunda İstanbul’a gönderilecek ” bilgisini paylaştı.

Kurban etlerinin kavurma ve konserve yapılma işleminde görev alan kadınlar, kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine iletilmesinde görev almaktan gurur duyduklarını belirterek, bu tür kampanyaların devam etmesi yönünde temennilerini dile getirdiler.

İMAMOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kurban Bağış Kampanyası’na gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek hayırsever vatandaşlara şöyle teşekkür etti:
“Başlattığımız kurban bağış kampanyasına, dünyanın her tarafından yurttaşlarımızın verdiği destek, yaptıkları katkı bizi son derece mutlu etti. 118 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşma hedefimize, bu hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla ulaştık. Destekleriniz ve mübarek Kurban Bayramı’nda, dayanışma kültürümüzün en güzel örneklerinden birini sergilediğiniz için hepinize gönülden yeniden teşekkürlerimi sunuyorum. Geçmiş Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

Haberegel.net ● Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.