Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Dr. Fatih Erbakan’dan ‘Memur Zammı’ için hükümete eleştiri: “Özel sipariş enflasyon..”

Bugünün en önemli gündem başlığı milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşlarına ne kadar zam yapılacağıydı. Süreç memurların istediği gibi sonuçlanmadı ve kısa sürede hükümete tepkiler çığ gibi büyüdü. Yeniden Refah Partisi Lideri Dr. Fatih Erbakan’da hükümete enflasyon oranlarıyla alakalı yüklenerek yapılan memur zammını eleştirdi.

Dr. Fatih Erbakan’dan ‘Memur Zammı’ için hükümete eleştiri: “Özel sipariş enflasyon..”
23 Ağustos 2021 22:23 | Son Güncellenme: 23 Ağustos 2021 22:26
717
A+
A-

Memurlar için ilk teklif: 2022 için yüzde 5+6 ve enflasyon farkı, 2023 için 6+6 ve enflasyon farkı idi.

Bugün kameralar karşısında açıklanan rakam ise yine hüsran ile sonuçlandı. Bugün açıklanan rakamlar zaten bugüne kadar gerçek enflasyon olmasa da gerçekleştiği resmi mercilerce kabul edilen enflasyonun yine altında kalmış durumda. Tahminlere göre hareket edilmesi ise tam bir akıl tutulması; çünkü memurlar bugüne kadar zam değil, sadece enflasyon oranında maaş aldılar.

Bugün açıklanan rakamlar ise şöyle: 2022 için yüzde 5+7 ve enflasyon farkı, 2023 için 8+6 ve enflasyon farkı.

Açıklanan rakamlardan memnun olmayan memurlar ise sosyal medyada; enflasyona ezdirmeyecek bir zam yapılacağı söylendiğini fakat sadece enflasyon kadar artış gerçekleştirildiğini belirterek açıklamaya tepki gösterdiler.

ÖZEL SİPARİŞ BİR ENFLASYON

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, konu ile alakalı açıklamalarda bulunarak; “Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı 2022’nin ilk altı ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı oldu. Hesaba alınacak enflasyonun gerçek enflasyonla ilgisi olmayan ‘özel sipariş’ bir enflasyon oranı olacağı da düşünüldüğünde, bu zam oranları milyonlarca memur ve emeklimizi 2022 yılında yoksulluğa mahkum edecektir.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50 ZAM

Daha önceki açıklamalarında da iş başına geldikleri vakit memurlara en az yüzde 50’lik bir zam yapılacağını belirten Erbakan, gündeme ilişkin açıklamalarının devamında ise şunları belirtti; “Memur ve emeklilerimizin yüzü işbaşına gelir gelmez maaşlarına yüzde 50 zam yaparak işe başlayacak olan Yeniden Refah iktidarında gülecek.”

Haberegel.net ● Haber Merkezi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.