Kayıp kaçak bedeli skandalının ardından, şirket giderleri de vatandaşın faturalarına eklendi!
Resmi Gazete’de yayınlanan yeni kararlara göre dağıtım ve tedarik şirketlerinin dernek aidat giderleriyle temsil ve ağırlama giderleri ve ilan giderleri de artık elektrik faturalarına yansıtılacak.

Uzun yıllardır elektrik faturalarına yansıtılan kaçak elektrik bedeline çözüm üretilmesi beklenirken geride bıraktığımız aylarda kayıp kaçak bedellerinin faturalara yansıtılmasınını içeren kanun teklifi, Meclis’ten geçerek 2025 yılına kadar uzatılmıştı. Böylece milletin derdine derman olması beklenen, yine milletin seçtiği vekiller, tabiri caizse milletine ekonomik bir yük yüklemişti.
Çıkan bu kanun teklifine tepkiler hâlâ devam ederken, son yayınlanan Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkındaki iki ayrı tebliğ yeni tartışmalar meydan getirdi.
Enerji Piyasa Düzenleme Kurulu’nun 3 Aralık tarihinde aldığı kararlar Resmi Gazete’de yayınlandı.
Kararlarda, 2021 ila 2025 arasındaki 5 yıllık dönemde elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafların vatandaşın faturasına ne şekilde yansıtılacağı belirlendi.
Böylece kaçak elektirik kullanan sahtekarların sponsoru konumuna getirilen vatandaşlar, şimdi de şirketlerin harcamalarının doğal sponsoru yapıldı.
KARARLAR İSE ŞU ŞEKİLDE
Elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin vatandaşın faturasına eklenmesi kararlaştırıldı.
Karara göre, elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içerisinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, hatta verdikleri ilanların giderleri gibi tüketiciyi ilgilendirmeyen birçok harcama bile vatandaşın ödediği elektrik faturalarına yansıtılacak.
Yıllardır tek haneye indi inecek denilen enflasyonu da böyle giderse vatandaşlar faturalarıyla veya ödedikleri vergilerle yine kendileri çözecek.
Haberegel Medya olarak her zaman vatandaşın yanındayız…
Haberegel.net ● Haber Merkezi